Uw verslaggever met de bus naar TOP Oss – Heracles Almelo - ASV'57 Aadorp

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Uw verslaggever met de bus naar TOP Oss – Heracles Almelo

Uw verslaggever met de bus naar TOP Oss – Heracles Almelo

21 maart 2023 11:15


Uw verslaggever is nooit te beroerd ergens een stukje over te schrijven, maar het loopt wel eens tegen. Zo ook bij dit stukje want het is al de derde versie van uw verslaggever en dat ligt niet altijd aan de inspiratie maar ook aan het feit dat er soms dingen gebeuren die je niet in de hand hebt of niet kunt beheersen. Zo ook bij dit stukje immers uw verslaggever heeft onnadenkend de eerste versie weg geklikt zonder deze op te slaan zo bemerkte uw verslaggever toen hij het nogmaals wilde nalezen. Dom dom dom. Nu kan het nog veel erger want bij de tweede versie gebeurde precies hetzelfde en dan ben je dommer dan dom.

(Link naar een korte video staat onder het artikel)

Of het komt dat uw verslaggever niets kan vertellen over de wedstrijd van ons eerste team tegen Voorwaarts weet uw verslaggever niet. Uw verslaggever had elders bezigheden en volgde op het terras in Zutphen via zijn telefoon de verrichtingen van het team en vernam ook zo dat er grote pinproblemen waren in de schoenenzaak van onze sponsor Gerd de Olde. Toen hij dat ook gewaar werd dat Nick had gescoord in de 65e minuut smaakte het bier op het terras een stuk beter, maar werd toch weer wat zuurder toen vijf minuten later de stand weer gelijk was getrokken. Door dit resultaat komt Bornerbroek weer een stap dichterbij en wie heeft gedacht dat het pleit al beslecht was komt dus bedrogen uit immers er volgen nog loodzware wedstrijden.

Bedrogen voelde uw verslaggever zich ook een beetje toen hij vorige week werd geconfronteerd met het feit dat onze huidige hoofdtrainer Edward Wassink toch volgend jaar niet meer voor de groep staat en dit vanwege een gezinsuitbreiding. Uw verslaggever feliciteert de hoofdtrainert daarmee en zou zeggen dat er sprake is van een geboortegolf binnen de invloedsfeer van de selectie want meerdere mannen staan op het punt vader te worden. Allen gefeliciteerd daarmee. Echter het bestuur en onze TC zullen nu op korte termijn een vervanger moeten zoeken voor Edward en dat zal niet gemakkelijk worden.

Gemakkelijk heeft uw verslaggever het ook niet gehad dit weekend en dat begon eigenlijk al op vrijdag. Dat was namelijk de dag dat uw verslaggever zijn weddenschap kon inlossen en met zijn grote vriend zou afreizen met de profs van Heracles naar Top Oss. Terwijl grote vriend op de fiets naar Erve Asito afreisde had uw verslaggever ander vervoer geregeld en wel via Anita Stokman. Via onze interne man bij Heracles - Gordy (op zijn Spaans) - hadden we al vernomen dat we om vijf uur aanwezig moesten zijn en dat de bus stipt om 17.15 uur zou vertrekken. Anita verzekerde uw verslaggever als we om 16.45 zouden vertrekken we ruimschoots deze tijdstippen zouden halen en uw verslaggever waagt het dan niet om Anita tegen te spreken. Uw verslaggever stond keurig te wachten en verwachtte via een keurig boodschappenautootje - fiatje 500 ofzo iets - te worden opgehaald, maar zag ineens een witte Tesla bolide de Kastanjelaan inrijden met achter het stuur zowaar Anita en achterin zoonlief Lars die uw verslaggever hielp met instappen want dat is dan hele tour zo weet uw verslaggever nu.

Dit was echter nog niet de grootste verrassing want nadat uw verslaggever zich had vergaapt aan het interieur van de auto werd er van de achterbank geroepen dat moeders maar bij de volgende stoplichten even de sportstand moest inschakelen. Anita gezagsgetrouw zat wat aan het 20 inch beeldscherm te klungelen maar bij de lichten van de Intratuin was de sportstand gevonden. Uw verslaggever is wel wat gewend immers heeft uw verslaggever in een Porsche gereden en dacht dat zullen wel zien ondanks alle waarschuwingen vooraf van de familie Stokman. Nu uw verslaggever dacht bij het optrekken even dat zijn maaginhoud door zijn keelgat naar boven kwam. Dit geweld had uw verslaggever niet verwacht en ook de medeweggebruikers blijkbaar niet want nietsvermoedend draaide een andere auto de weg op en het was dat Anita haar bril goed op haar neus had staan want anders hadden we Erve Asito niet gehaald. Door de remactie kwam ten tweede male de maaginhoud omhoog bij uw verslaggever maar de familie Stokman had zo te zien nergens last van. Integendeel “snelle” Anita zo noemt uw verslaggever zijn chauffeuse sinds dit incident stuurde de witte bolide met volle vaart door het verkeer en kwam zes minuten voor vijven bij het stadion aan alwaar de auto vakkundig werd geparkeerd.

Gordy zwaaide al ongeduldig met de kaarten en daarop stond vermeld dat we in bus 1 zouden moeten instappen. Gordy wees ons de weg die ons via de normale toegangspoorten helemaal langs het stadion leidde waarbij we uiteindelijk bij de bussen belanden. Bus 1 bleek een dubbeldekker en daar stond grote vriend met nog een tiental ASV-ers al op ons te wachten. Uw verslaggever was een beetje beducht voor de controle van zijn rugzak, maar blijkbaar worden oudere mensen vertrouwd en mocht uw verslaggever met al zijn kaas, worst, pinda’s, gehaktballen en tien liter bier in blik gewoon zijn plek in de bus op zoeken. “Snelle” Anita deed haar naam weer eer aan en had voor uw verslaggever een mooie plek uitgezocht en zo zat uw verslaggever prominent naast haar in de bus op weg naar Top Oss. Dat berouwde uw verslaggever niet want  “snelle” Anita weet overal wel iets over te vertellen en kent alle Hollandse hits die door een jonge Vogelaar luid werden afgespeeld in de bus.

Intussen kwam uw verslaggever er achter dat manlief van “snelle” Anita in Singapore verbleef voor een zakelijke business bijeenkomst. Veelvuldig probeerde men contact te leggen met manlief maar deze was volgens uw verslaggever al onder de wol immers het is daar zeven uur vroeger. Toch rinkelde opeens de telefoon bij onze “snelle” Anita en daar verscheen manlief Erik vanuit zijn bed in beeld. Dit tot grote vreugde van de gehele bus en zeker van de goe-gemeenschap uit Aadorp. Erik uit zijn slaap gerukt had eerst niet door dat hij door de gehele bus werd toegezwaaid en toegezongen, maar nam na vijf minuten wel liefdevol en slaapdronken afscheid van iedereen.

Uw verslaggever was intussen natuurlijk evenals vele anderen begonnen aan zijn gerstenat en dat moet dan ook gelost worden. Gelukkig Heracles denkt echt aan alles en de plaspauze kwam dan ook precies op tijd. Na tien minuten kreeg grote vriend iedereen weer in bus 1 en binnen vijftien minuten waren we daarna in Oss. Daar werden we begeleid door een vijftal motormuizen die rond de bus bleven cirkelen maar er wel voor zorgden dat we zonder problemen bij het stadion van Top Oss bijgenaamd het ‘Osse Kuipje’ kwamen. Uw verslaggever is in zijn leven in heel veel stadions geweest, maar dit stadion zal uw verslaggever niet gauw vergeten. Vriendelijke mensen daar in Oss, maar wat een troosteloos geheel. Uw verslaggever hoorde dat er ruim 4500 plaats kunnen nemen in het ‘Osse kuipje’, maar er zaten er nog geen 500. Dus waren wij in de meerderheid en toen na vijf bier de wedstrijd eindelijk begon bleek dat ook wel door het gezang van ons allemaal.

Dat gezang hielp ons wel door de eerste vijfenveertig minuten heen, want uw verslaggever heeft nog nooit zo’n zaadhelft meegemaakt. Bij het zevende van ASV’57 zit meer beleving in dan bij de elf die voor Heracles op het veld stonden, maar je bent supporter of niet dus blijf je bier drinken en zingen. Gelukkig voor uw verslaggever en alle andere supporters werd de tweede helft leuker. We zagen in totaal vijf treffers van de Heraclieden en eentje van Top Oss. Dat vergoedde de pijn van de eerste drie kwartier een beetje maar niet geheel. Buitenspeler Lauresen die geen pepernoot had geraakt in de eerste helft werd na afloop luid en zeker viermaal toegezongen omdat hij een loepzuivere hattrick had gemaakt en zich meester had gemaakt van de wedstrijdbal.

Na deze huldiging konden we weer vertrekken richting het Almelose en ook de terugreis verliep geheel vlekkeloos al weigerde “snelle” Anita een polonaise in te zetten met grote vriend. Zoonlief Lars oogde fris en fruitig en uw verslaggever durfde wel een weddenschap aan te gaan met “snelle ”Anita” dat hij vier keer zou gaan scoren tegen Voorwaarts. Zo niet had “snelle” Anita een fles wijn verdiend. Uw verslaggever moet dus nu diep in zijn buidel tasten want Lars had het vizier dus niet op scherp staan de andere dag helaas. “Snelle” Anita daarentegen wel, want bij aankomst in Almelo werd de gehele familie Vogelaar ook nog eens meegenomen naar het Aadorpse en zo geschiedde dat aan een bijzondere dag ook weer een einde kwam.

Aankomende vrijdag is er een vrijwilligersavond gepland en het bestuur heeft uw verslaggever gevraagd te vermelden dat een ieder welkom is die vrijwillig iets doet, want het wordt een speciale avond is uw verslaggever verteld door de grote roerganger. Uw verslaggever hoopt echter dat het komende zaterdag weer lukt dat we drie punten kunnen meenemen uit Daarle, dat zal nog moeilijk genoeg worden, want thuis waren de Daarlenaren best gevaarlijk. Uw verslaggever weet dat de betekenis van Daarle komt van "dar(g)lo", waarbij darg staat voor moerasveen. Ook wordt er verwezen naar het Germaanse "darnja", wat verborgen betekent, of specifieker geheimzinnig of betoverd. Dus is alle steun welkom.

Link naar de video >>

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!