Helwich Machielsen vanaf komend seizoen hoofdtrainer ASV ’57 - ASV'57 Aadorp

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Helwich Machielsen vanaf komend seizoen hoofdtrainer ASV ’57

Helwich Machielsen vanaf komend seizoen hoofdtrainer ASV ’57

19 april 2023 18:15


Helwich Machielsen wordt met ingang van het seizoen 2023/2024 hoofdtrainer van ASV '57. De 57-jarige trainer is momenteel de trainer van VV Lettele en kondigde afgelopen december zijn vertrek aan. Machielsen tekent voor één jaar en zal Edward Wassink opvolgen.

(Artikel gaat verder onder de foto)

Helwich-Machielsen.jpg

Helwich Machielsen, nieuwe hoofdtrainer seizoen '23 / '24

Voorzitter Jan Wessels zegt: "Nadat wij medio maart op de hoogte werden gesteld dat Edward volgend seizoen geen hoofdtrainer zou zijn, hebben we met het bestuur, de technische commissie, de elftalleiders en een aantal spelers een trainersprofiel opgesteld. We zijn verheugd dat we na een korte zoektocht bekend kunnen maken dat Helwich Machielsen volgend jaar voor de groep staat van ons eerste elftal. Helwich heeft ervaring met prestatievoetbal als speler en trainer, is een echte winnaar en voldoet aan het profiel waar we naar op zoek waren. We wensen hem, de staf en de groep heel veel succes komend seizoen."

Helwich Machielsen over zijn aanstelling: “Ik ben zeer verheugd om bij ASV ’57 aan de slag te gaan. Het proces is goed en snel verlopen en dat is wat mij betreft een goed teken. De gesprekken die we hebben gehad waren open en transparant, waardoor er direct een klik ontstond. Er is behoefte aan leiderschap en er sprak veel ambitie uit de spelersdelegatie die ik heb gesproken. Beide past bij mij als trainer en persoon. Ik ben van nature zeer gericht op het behalen van doelen en prestaties, maar ik vind het ook belangrijk om een veilige en goede sfeer binnen het team te creëren. Ik kijk er erg naar uit om ook de andere spelers te leren kennen en om samen met deze gedreven en leergierige spelersgroep aan de slag te gaan. Samen met de groep en de staf en met ondersteuning van de club en de supporters wil ik op zoek naar ons plafond.”

Over Helwich Machielsen:

Helwich is met zijn vrouw woonachtig in Nijverdal en heeft twee dochters. Hij doorliep als jeugdspeler de volledige jeugdopleiding van RKSV De Zweef. De Nijverdaller begon in de senioren bij de beloften en maakte vervolgens de stap naar het eerste elftal in de Hoofdklasse. Na zijn voetbalpensioen wachtte een rol als Technisch Coördinator Sr. bij dezelfde club, waar hij zijn TC3 behaalde. Zijn trainerscarrière begon met het trainen van verschillende jeugdselectie-elftallen bij RKSV De Zweef. Toen hij ook zijn TC2 op zak had, was het tijd om elders te kijken. Als trainer bij de senioren behaalde Machielsen onder andere handhaving in de 3e klasse za met vv Kloosterhaar, werd hij periodekampioen met zvv Blauwwit '66 en wist hij vorig seizoen kampioen te worden met RKSV De Zweef Vrouwen 1.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!