ASV’57 KAMPIOEN EN KEERT NA 1 SEIZOEN TERUG NAAR DE 3e KLASSE - ASV'57 Aadorp

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

ASV’57 KAMPIOEN EN KEERT NA 1 SEIZOEN TERUG NAAR DE 3e KLASSE

ASV’57 KAMPIOEN EN KEERT NA 1 SEIZOEN TERUG NAAR DE 3e KLASSE

23 mei 2023 18:15


Uw verslaggever was het afgelopen weekend niet aanwezig bij de laatste wedstrijd van het eerste team. Dus geen wedstrijdverslag dit keer. Dat is ook niet van belang immers de wedstrijd werd ruim gewonnen en daardoor keren we na één jaar terug naar de derde klasse. In het regionale dagblad genaamd Tubantia stond zowaar een interview met aanvoerder Bjorn Stokman, Nick Schuur en onze scheidende coach Ewald Wassink. Uw verslaggever verwijst daarna.

De link naar het artikel op Tubantia >>

(Fotoverslagen en video's volgen onder het artikel)

Ook het feestgedruis na afloop maakte uw verslaggever maar half mee. Maar desondanks zag hij vele bierdouches en pizza’s voorbij komen. Ook werd er natuurlijk luid meegezongen met de ingehuurde zanger. Ook het zangoptreden van enkele ASV-ers verhoogden de feestvreugde natuurlijk.

Uw verslaggever zag dus enkel blije mensen die genoten dat we na een jaar terugkeren naar de derde klasse. Dat is echt niet zo normaal als het nu klinkt. Het is wel zo dat de eerste stappen vorig jaar nadat de degradatie een feit was werden gezet toen enkele spelbepalende spelers hebben besloten te blijven voetballen bij ons. Daardoor kregen we de beschikking over een brede selectie en konden blessures gemakkelijker opgevangen worden.

Hoewel het kampioenschap meer dan verdiend is liep het niet allemaal geheel vlekkeloos dit seizoen. We verloren zelfs punten aan ploegen waarvan we achteraf dachten; “Hoe is het in godsnaam mogelijk”  Zo deed het puntverlies tegen SVV’56 thuis veel pijn al hadden we daar zelf niet geheel de schuld aan. We verloren daarnaast in totaal vijf punten aan naaste concurrent RKSV Bornerbroek, maar dat leverde geen schade op, omdat wel tegen de lager geklasseerde ploegen bleven presteren. Ons doelgemiddelde werd tegen sommige ploegen fors omhoog gekrikt. Vooral de 13-0 tegen de Blauwwitters en de 0-11 tegen Mariënheem voor de winterstop leverden uiteindelijk aan het eind van de rit een comfortabel gevoel op.

Nee uw verslaggever is best trots op de technische staf, de spelers en al die anderen op de achtergrond die dit kampioenschap hebben bewerkstelligd waarvoor hulde. Het is een kampioenschap van een collectief dat na de degradatie van vorig jaar één doel had namelijk terugkeren naar de derde klasse. Dat dit dus is gelukt is een prestatie van formaat en daar mogen we als ASV’57 heel trots op zijn. We gaan wel zien wat de toekomst brengt al heeft uw verslaggever daar wel vertrouwen in. Dit zal gebeuren zonder de coaches Ewald Wassink en Patrick Webbink die respectievelijk druk zullen zijn met een baby en de jeugd van DETO na deze prestatie. Uw verslaggever begrijpt dat tijdens het teamweekend op gepaste wijze afscheid van hen wordt genomen en dat hebben ze ook verdiend.

Het zal even wennen worden maar wie wil afkicken kan zaterdag naar Daarleveen afreizen waar een heuse kraker op het programma staat namelijk onze JO17-ploeg is nog in de race voor het kampioenschap en Daarleveen staat op de tweede plaats met maar twee punten achterstand. Aanvang 11.30 uur. Mocht JO17 winnen is men kampioen en mocht men gelijkspelen dan kan 3 juni de vlag in top als er gewonnen wordt van Hardenberg. Die wedstrijd begint om 10.15 uur op het Heuveltje maar uw verslaggever geeft de jeugdcommissie vast mee deze wedstrijd te verplaatsen naar 14.30 uur omdat er dan meerdere supporters aanwezig zullen zijn en de spelers dan ook beter een feestje kunnen bouwen na afloop.

De week er op is dan al weer tijd voor het stratenvoetbal dat traditioneel op 9 juni start en de 10e juni wordt voortgezet. Dat beloofd weer een geweldig evenement te worden. Dan is de koek nog niet op, want op 15e juli is het Beachvolleybaltoernooi gepland. Dit jaar zelfs met 42 ploegen. Dus is er nog genoeg te doen voordat de club even tot stilstand komt.

Fotoverslagen

Fotoverslag van de kampioenswedstrijd >>

Fotoverslag van de huldiging en festiviteiten >>

Videoverslagen

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!