Vertrouwenscontactpersoon - ASV'57 Aadorp

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Vertrouwenscontactpersoon

Vertrouwenscontactpersoon

ASV’57 wil een veilige voetbalvereniging zijn, waar iedereen met plezier bezig is met voetbal en zich thuis voelt binnen de vereniging. Met elkaar doen we er alles aan om zaken als ‘pesten”, conflicten en ruzie, discrimineren en seksuele intimidatie binnen onze vereniging te voorkomen.

Maar stel nu dat….

De praktijk binnen diverse sportverenigingen heeft uitgewezen dat er momenten en gebeurtenissen zijn waarbij grensoverschrijdend gedrag niet voorkomen heeft kunnen worden. Binnen ASV’57 willen wij dit graag voor zijn.

Dat is dan ook een van de redenen waarom ASV’57 een vertrouwenscontactpersoon heeft aangesteld. Een centraal aanspreekpunt om met elkaar zorg te dragen dat de wijze waarop we met elkaar binnen de club omgaan leuk en veilig blijft.

Wie is de vertrouwenscontactpersoon van ASV’57?

monique-vogelaar-2020.jpgASV’57 heeft Monique Vogelaar bereid gevonden om op te treden als vertrouwenscontactpersoon. Een bekend gezicht bij ASV’57, waar twee van haar zoons voetballen bij de jeugd en ze geregeld op zaterdagmiddag een bardienst draait. Om de functie te kunnen vervullen heeft zij de cursus Vertrouwenscontactpersoon gevolgd en met goed resultaat afgerond bij het NOC*NSF.

Je kunt haar bereiken door: te mailen naar vcpasv57@gmail.com of te bellen naar 06-38755649.  Er wordt dan zo snel mogelijk een afspraak gemaakt en luisterend naar je verhaal gaan jullie samen bekijken wat de beste oplossing is. De vertrouwenscontactpersoon heeft een neutrale positie. Altijd gaan we uit van jouw situatie en wat jij belangrijk vindt. Als bestuur van ASV’57 vinden wij het belangrijk dat iedereen binnen de eigen vereniging zich betrokken voelt om er samen een sociaal veilige en plezierige sportomgeving van te maken.

Wanneer kun je terecht bij de vertrouwenscontactpersoon van ASV’57?

Voorkomen is beter dan genezen. De vertrouwenscontactpersoon is er ook voor vragen die kunnen spelen voordat er problemen zijn. Bij de vertrouwenscontactpersoon kun je terecht met alle vragen die je niet makkelijk stelt of waarvan je bang bent dat er niet serieus op gereageerd gaat worden. Dit geldt voor alle leden, vrijwilligers en ouders. Daarbij: snel melden, erover praten en zorgen dat er (vroegtijdig) een einde gemaakt wordt aan een ongewenste situatie, zorgt ervoor dat deze niet verergert en daarbij kan herhaling voorkomen worden.

Je kunt terecht als je vragen hebt over:

  • pesten en gepest worden;
  • het gevoel hebben dat je er door je huidskleur, geloof of seksuele voorkeur niet bij hoort;
  • ‘grensoverschrijdend gedrag’: de manier waarop je benaderd en/of aangeraakt wordt door een   teamlid, trainer of coach en dat als onprettig ervaart;
  • een vermoeden van ‘grensoverschrijdend gedrag’: je denkt dat iemand in jouw directe omgeving hier  mee te maken heeft
  • seksuele intimidatie;
  • de wijze waarop er met je kind wordt omgegaan binnen de vereniging/het team;
  • of jouw gedrag als trainer en/of coach verstandig is;
  • iemand je direct of indirect beticht van ontoelaatbaar gedrag;
  • het feit of je vraag bij de vertrouwenscontactpersoon op de juiste plaats is.

Als er sprake is van een dergelijke situatie, kun je ook terecht bij het Vertrouwenspunt Sport van de NOC*NSF met eerste vragen, twijfels of om je verhaal te vertellen. Het Vertrouwenspunt Sport is op werkdagen bereikbaar van 08.00 - 22.00 uur en op zaterdag van 12.00 - 16.00 uur.

Telefoonnummer: 0900 - 2025590
Whats App: 06 - 53646928
E-mail: vertrouwenspuntsport@nocnsf.nl
Berichtensysteem online:
www.speakupfeedback.eu/web/vertrouwenspuntsport (code 29113)


Mocht je twijfels hebben of je je met een vertrouwenscontactpersoon of het Vertrouwenspunt Sport van de NOC*NSF in gesprek wilt gaan zijn er in Nederland ook andere onafhankelijke organisaties.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!