Datum

3 september 2016

Accommodatie

Onbekend

Begin van de competitie en gelijk de stadsderby tegen DRC’2012 en daar kan uw verslaggever zich dan geweldig op verheugen. De laatste jaren waren de wedstrijden tegen DRC’2012 uitermate spannend en dat beloofde het ook dit jaar weer te worden te meer nu wij zeven nieuwelingen moesten inpassen.

Even over half drie floot naar later bleek de uitstekend fluitende scheidsrechter Van Erkelens af en begon de bal te rollen. Vanaf de eerste minuut had ASV’57 een geweldig veldoverwicht en werden er volop kansen gecreëerd. Het was dan ook een wonder dat het na vijftien minuten voetballen nog steeds 0-0 was. De grootste kansen werden niet benut of de uitstekende doelman van DRC’2012 stond wel in de weg. Uiteindelijk werd na 25 minuten een voorzet van Marco Kirschte door een eigen speler van DRC’2012 in het doel gewerkt en stond de 1-0 op de borden. DRC’2012 had op dat moment nog geen enkele goede mogelijkheid gehad en ook na de 1-0 kon men niet echt een vuist maken. Toch kregen de bewoners van de Riet vlak voor de theepauze een kans maar de kopbal werd vakkundig uit het doel gehouden door onze sluitpost Bart Meijer.

Wie in de tweede helft een ander en feller DRC’2012 had verwacht kwam bedrogen uit. Met Jordy Agterbeek als vervanger voor Martijn Schutte, die de hele week ziek was geweest en die zich helemaal had leeg gespeeld in de eerste helft, was ook nu ASV’57 gewoon de betere ploeg. Maar ook nu werden de mooiste kansen niet besteed aan de onzen. Uw verslaggever krijgt dan een soort déjà vu van het vorig seizoen tegen de Blauwwitters en tegen Daarleveen en nog andere ploegen. Steeds de betere ploeg en steeds de beste kansen maar uiteindelijk met lege handen staan. Het zou toch niet weer gebeuren. Gelukkig niet, hoewel onze spits Thierry zijn vizier niet scherp had deze wedstrijd, bleef hij maar gaan en strooien met lepe balletjes. Het balletje buitenkant voet in de eerste helft waarbij Nick Visser vrij voor de doelman werd gezet was een ongekende schoonheid. Maar even terug naar de tweede helft. Thierry zag in zijn ooghoek Chanaël Wassink vrij staan en zijn voorzet was op maat en de 2-0 was een feit. Hierna waren er nog 20 minuten te spelen.

De trainer van DRC’2012 probeerde het tij te keren door nieuwe krachten in te brengen maar dat bracht geen soelaas. Mooi vond uw verslaggever het dat Mark Veneberg en Ricardo van Loon nog speelminuten kregen toebedeeld maar dat het spelbeeld niet kantelde integendeel wij bleven dartelen terwijl DRC’2012 spelers na elkaar moesten worden behandeld voor krampverschijnselen. Hierdoor duurde het even voor dat de scheidsrechter af floot maar de 2-0 kwam niet meer in gevaar en de eerste drie punten zijn een feit. We hebben wel eens een slechtere start gekend.