Datum

10 september 2016

Accommodatie

Onbekend

Het was de tweede keer dat uw verslaggever in zijn carrière de velden van Zuid Eschmarke in Enschede betrad en evenals twee seizoenen geleden was het prachtig weer. Gelukkig had Albert Kroeze nu wel een pet op en moest hij niet de gebruikte zakdoek van uw verslaggever gebruiken. Behoudens dat Martijn Schutte wegens werkzaamheden ontbrak was de selectie helemaal compleet. Van de supporters van Zuid Eschmarke begreep uw verslaggever dat men in de eerste wedstrijd tegen MVV’69 uit Marle verre van compleet was geweest, maar dat men nu wel behoudens een tweetal blessures wel in de sterkste opstelling kon beginnen. Alle seinen op groen dus voor een mooie pot voetbal, dacht uw verslaggever. Helaas is dit niet helemaal uitgekomen. De reden een grote stoorzender cq “Toon Hermans” in het geel die niet meer op de voetbalvelden thuis hoort en hier laat uw verslaggever het bij en zal hij proberen zijn wedstrijdverslag te vervolgen.

ASV’57 had het in de eerste tien minuten best even zwaar en dat resulteerde in een paar kansjes voor de thuisploeg. Hierna namen we net als tegen DRC’2012 het heft in handen, maar net zo als in die wedstrijd hadden de onzen het vizier niet helemaal scherp en werden de mooiste kansen gemist. Nick Visser had helemaal geen geluk toen hij na een schitterende actie de paal raakte. Uw verslaggever had op dat moment niet het gevoel dat wij ook nog enigszins in de problemen zouden komen. De aanvalsdrift van Zuid Eschmarke werd al vroeg in de kiem gesmoord en anders was de verdediging wel aanwezig om het gevaar in te dammen.

Uw verslaggever dacht dat ook toen een diepe bal op de spits van de thuisploeg werd gespeeld. Bart Visschedijk was er als de kippen bij en ook doelman Bart Meijer was alert. De spits van Zuid Eschmarke hield al in omdat wederom in zag dat hij niet voor gevaar kon zorgen. Echter toen door een groot misverstand Bas over de doelman Bart heen kopte leek het net of ik zat te kijken naar een aflevering van Buurman en buurman want de spits kon zo de bal in het doel lopen en de 1-0 aantekenen, geheel tegen de verhouding in. In de laatste 15 minuten van de eerste helft gebeurde er weinig tot niets meer behalve dat iedereen blij was dat het rust was.

De tweede helft was nog maar net begonnen toen uw verslaggever komende uit de kantine zag dat Jeroen Schwarte de bal met zijn linkervoet in de bovenhoek liet krullen en de 1-1 liet aantekenen. Vijf minuten daarna was het weer raak voor ons. Thierry Koorn stoomde met de bal aan zijn voet door tot aan de zestien en wat hem anderhalve wedstrijd niet lukte ging nu goed want zijn schot was goed voor de 1-2 en zo waren de rollen compleet omgedraaid. Zuid Eschmarke probeerde de bakens nog wel te verzetten maar wij werden steeds gevaarlijker met onze uitvallen die soms alleen door de thuisploeg konden worden gestopt door fors, maar fair in te grijpen. Helaas moest hierna Thierry Koorn na zijn tweede geel vertrekken. Nogmaals uw verslaggever gaat hier niet op de correctheid daarvan in, maar feit is wel dat we opeens met tien man verder moesten met nog zo’n dertig minuten te spelen.

Zuid Eschmarke rook haar kans en zette nu alles op alles. Echter ook nu weer bleef de verdediging en het middenveld haar taken uitvoeren en bleven we simpel overeind en kregen we de beste kansen. Het pronkstuk van de middag kwam van de voet van Jeroen Schwarte die uit een ooghoek zag dat de keeper van Zuid Eschmarke wel heel ver voor zijn doel stond. Zijn lob vanaf eigen helft ging dan ook over de doelman heen en zorgde voor de 1-3. Wat hierna volgde was een komedie in drie bedrijven en het zou uw verslaggever ruim drie kantjes kosten om alles te beschrijven en die uw verslaggever met open mond en verbazing heeft gevolgd.

In steno: Doelman Bart Meijer krijgt binnen zeven minuten tweemaal geel en kan gaan douchen. Met negen man waaronder de nieuwe doelman Sven Boogerd houdt de verdediging onder leiding van Dylan Scheper wonderbaarlijk gemakkelijk stand en we zijn levensgevaarlijk in de counter. We maken zelfs de 1-4 via Puck Uitslag. Deze goal wordt echter afgekeurd omdat hij terug zou komen uit buitenspelpositie, maar hij kwam echter toch echt van eigen helft gesprint. Na twee keer 55 minuten vond de leidsman het ook welletjes en hadden wij wederom de drie punten in de zak.

De beste seizoenstart in 25 jaar hoorde ik iemand na afloop zeggen. Laten we hopen dat we dit de komende week tegen PW uit Enschede door kunnen zetten.