Scheidsrechter

Veldhuizen, W.

Accommodatie

Onbekend

Uw verslaggever had in het begin van de week zijn doel bereikt, meer dan 10 kg afgevallen. Twee zakken aardappels elke minuut minder mee te dragen en dat is best veel vindt uw verslaggever. Nadeel van al dat afvallen is wel dat uw verslaggever het veel kouder heeft en toen halverwege de week de wakkerste krant van Nederland ook ging zeggen dat het dit weekend een stuk kouder ging worden vreesde uw verslaggever het ergste voor de wedstrijd tegen Daarleveen.

Die vrees werd bewaarheid toen zaterdag bleek dat het niet alleen koud was maar ook nog eens mistig. Die mist werd in de loop van de dag steeds erger en toen uw verslaggever dit keer in de auto van de voorzitter naar Daarleveen vertrok was het zicht niet al te best te noemen. Bij het veld in Daarleveen aangekomen zag uw verslaggever dat de onze zich al warm liepen op het veld. Zonder Tim van de Berg die aangaf bij uw verslaggever last te hebben van zijn lies. Uw verslaggever weet dat Tim ook vorig seizoen hier last van had en het is maar goed dat de winterstop er aan komt.

Uw verslaggever was wel zo slim om in de kantine plaats te nemen tot aan het moment dat de scheidsrechter van dienst voor de aanvang floot. Dat liet nogal op zich wachten waardoor we ruim tien minuten later begonnen.  Uw verslaggever zag bij opkomst geen Puck Uitslag maar wel Dylan Scheper in de basis. Trainer Henry had voor body gekozen en dat is geen verkeerde keuze als bij de tegenstander ene Maneschijn rondloopt. Deze tank deed ons vorig seizoen veel pijn in de thuiswedstrijd door drie maal op rij te scoren waarbij hij letterlijk over onze ploeg heen walste. Tel daarbij op dat Daarleveen ook de topschutter van de vierde klasse D herbergt namelijk Jeffrey Wesselink dan is het begrijpelijk dat een coach soms terugvalt op de ervaren krachten.

Nu zag uw verslaggever vanaf het begin geen beste wedstrijd maar dat kon ook niet gelet op de toestand van de grasmat. De gemeente Hellendoorn heeft een schone taak om dit veld te egaliseren. Dat bleek ook in de tiende minuut toen Martijn Schutte, ja was weer van de partij na zijn schorsing, een onschuldige overtreding maakte op de tegenstander. Dit kwam echter door het veld zo ongelukkig terecht dat hij met een brandcard van het veld moest. Spijtig voor Daarleveen maar wij profiteerden er wel van. Thierry dribbelde het strafschopgebied in en werd op onreglementaire wijze neergelegd. Penalty volgens uw verslaggever en ook de scheidsrechter van dienst dacht er zo over. Jeroen Schwarte had geen enkele moeite de bal van de elf meter tegen de touwen aan te schieten.

Na dit doelpunt bleven we de betere ploeg en kregen ook iets meer ruimte en dat resulteerde in een aantal hoekschoppen en één er van werd via het achterhoofd van Thierry binnengekopt en zo stond opeens de 0 2 op het scorebord. Uw verslaggever zag toen dat ASV’57 zich wat in haar schulp terugtrok en dat gaf de thuisploeg de gelegenheid aan te zetten en doordat de tank van  de thuisploeg een linie opschoof werd het ook gevaarlijker met name toen de scheidsrechter een paar vrije trappen gaf omdat Mark Veneberg zich liet verleiden Jeffrey Wesselink vast te pakken en deze sluwe vos duikelt dan met veel misbaar naar voren zodat het net lijkt of hij hardhandig wordt aangepakt. Uit een van die vrije trappen viel vlak voor rust ook de 1-2 door diezelfde Wesselink. De bal werd niet goed weggewerkt en hij is er dan als de kippen bij om te scoren. De 1-2 ruststand gaf wel goed de verhouding weer in het veld maar uw verslaggever werd er niet rustiger op toen hij in de rust langs de kleedkamer van Daarleveen liep en hoorde hoe het daar knetterde. De thuisploeg zou dus alle zeilen bijzetten dat was wel duidelijk maar ook de onzen hadden instructies meegekregen.

En toen het fluitsignaal voor de tweede helft dan ook klonk zag uw verslaggever dat bij Mark die Wesselink niet meer te dicht volgde en zo steeds meer grip op hem kreeg. Dat de 2-2 toch door hem werd gescoord lag ook niet aan hem maar meer aan te slordig uitverdedigen van ons. Toch vreesde uw verslaggever even dat we onder de voet zouden worden gelopen na het doelpunt. Echter het tegenovergestelde gebeurde want een schot van Jeroen Schwarte verdween nadat hij van richting was veranderd zo maar in het Daarlerveense doel en dat was een mooie opsteker. Hierna probeerde Daarlerveen met alles wat zij in huis had de tegentreffer te maken. De toeschouwers aan de kant konden dat allemaal niet meer zien want de mist was zo dik dat onze grens Patrick Vollenbroek niet meer te zien was. Soms leek het net op een soap want als iedereen dacht dat Daarleveen vol in de aanval was dook ineens invaller Puck Uitslag voor onze neus op met de bal aan de voet.

Uw verslaggever zag enkele goede doelkansen gekeerd worden door de keeper van de thuisclub maar uiteindelijk was het Bram Weyschede die zorgde voor de 2-4 eindstand. Een verdiende overwinning voor de onzen en een uitslag die was voorspelt door Andre van der Heijden die 's ochtends uw verslaggever had verzekerd dat na 90 minuten deze stand op het bord zou staan. Voorspellende gaven dus en wellicht kan hij aan uw verslaggever ook aangeven hoe de eindstand volgende week tegen Daarle zal luiden want daar spelen we onze laatste wedstrijd voordat de winterstop begint. Een week later wordt wellicht pas duidelijk als we deze wedstrijd kunnen winnen wie de eerste periode zal pakken. Achilles Enschede of wij.

In ieder geval hebben de F1 en D1 deze titel al wel binnen want beide ploegen werden zaterdagochtend kampioen in hun klasse. Uw verslaggever heeft ze dit seizoen al een paar keer zien spelen en ook spelers met potentie gezien en uw verslaggever is er van overtuigd dat sommigen later deel uit zullen maken van het eerste team.