H.J. van den Beld

Accommodatie

Onbekend

Toen ik zondag de facebookpagina op mijn tablet openende zag ik tot mijn grote voldoening allerlei verslagen verschijnen van diverse jeugdteams en zelfs een verslag van hele zaterdagvoetbal op het ASV’57 terrein. Ik zou zeggen dat mijn oproep van vorige week doel heeft getroffen doorgaan dus en ook de andere teams kunnen de handschoen oppakken, want eerlijk gezegd heeft niet ieder jeugdteam de pen gepakt, maar het begin is er in ieder geval.

Doordat mijn eigen favoriete team het vijfde team dit weekend onverwacht vrij kreeg doordat de tegenstander niet kwam opdagen kon ik mooi afreizen richting Kloosterhaar waar ik gezeten onder de warme heaters van het terras de verrichtingen van ons eerste team kon aanschouwen. De hitte van die heaters had ik ook wel nodig in de eerste helft, want het spel was in de eerste 45 minuten niet best anders gezegd, niet om aan te gluren. Het leek wel dat men de versnelling in de achteruit had gezet en we wisten eigenlijk ook niet zo goed raad met de vleugelaanvallers van de thuisploeg. Onze backs waren meer op het middenveld of in het centrum van de verdediging te vinden dan op de plek waar ze eigenlijk thuis horen. Je kon er dan ook op wachten dat het doelpunt van Kloosterhaar zou vallen. Dat dit gebeurde in de 22e minuut was eigenlijk toch een beetje onverwacht want de voorzet van de rechtsbuiten zeilde over iedereen heen zo leek het. Martijn Schutte dacht daar blijkbaar anders over en het zetje in de rug van de tegenstander werd door de scheidsrechter niet over het hoofd gezien en de terecht gegeven penalty betekende de 1-0 voor Kloosterhaar.

Nog niet wakker geschud bleven we in ons spel hangen en er ontstonden allerlei fouten op het veld. De verdedigers konden de bal niet kwijt op het middenveld of bij onze aanvallers en kwamen we er een keertje door dan was er altijd wel iemand van de thuisbrigade die ons met een lichte overtreding afstopte en doordat we niet goed stonden bleven de gaten achterin levensgroot.

Kregen we dan helemaal geen mogelijkheden. Natuurlijk wel een voorzet van Bjorn Stokman werd door iedereen verkeerd ingeschat waardoor de bal uiteindelijk voorlangs het doel over de achterlijn ging. Ook schoten we een paar keer van buiten de zestien op het doel maar brachten daarmee niet de keeper en de verdediging van Kloosterhaar ernstig in gevaar. Ook kregen we een paar hoekschoppen, zo ook in de 30e minuut. Er volgde een scrimmage voor het doel maar uiteindelijk ging de bal niet over de doellijn maar kon hij worden weggewerkt. De bal belandde bij de snelle linksbuiten en illustratief voor de eerste helft liep hij zonder tegenstander in de buurt. Zijn crosspass naar de rechterkant had door onze Soufyan gemakkelijk weg gekopt kunnen worden. Zijn timing was echter zo beroerd dat de bal toch terecht kwam bij de rechtsbuiten en zijn voorzet werd vakkundig afgemaakt door de spits uit Kloosterhaar. Uiteindelijk werd de rust bereikt met een 2-0 achterstand, maar het kon net zo goed 3-0 of 4-0 kunnen staan, want we bleven schutteren achterin. Ik moet er wel bij zeggen dat we vlak voor rust ook nog de aansluitingstreffer hadden kunnen maken, maar ook hier viel het kwartje niet de goede kant op.

In de rust onder het genot van een glas bier waren we het over één ding eens. Het eerste had te kampen met een totale off-day waarbij natuurlijk gelijk de troostende woorden werden gebezigd dat dit een keer kon gebeuren.

Ik weet niet wat er in de Kloosterhaarse thee heeft gezeten, maar ik zag in de tweede vijfenveertig minuten een heel andere ASV’57 ploeg op het veld dan voor de thee.

Men zat bovenop de thuisploeg en ook werd er met druk naar voren gespeeld. Met als grote aanjager middenvelder Bjorn Stokman. De man is in goede doen niet van bal af te krijgen en heeft ook een goed overzicht waardoor zijn passes bijna altijd goed zijn. Het resulteerde naar vijftien minuten spelen in de aansluitingstreffer van de voet van Brandon Ardesch die een corner van Enes kon binnentikken.

Hierna volgden nog een paar kansen voor ons maar in de 70e minuut was het Thierry die wederom een treffer op zijn conto kon bijschrijven toen hij een prachtig genomen vrije trap van Enes kon binnen knikken. Zo sta je als supporter te kijken naar een ploeg die er niets van bakt en binnen twintig minuten in de tweede helft zijn de verhoudingen helemaal omgedraaid. Kloosterhaar probeerde het wel, maar enkele omzettingen achterin brachten toch meer rust in de ploeg waarmee de thuisploeg niet om kon gaan. De 2-3 viel uiteindelijk uit een penalty gegeven omdat Thierry onreglementair werd afgestopt, maar daarvoor had hij zelf de derde treffer op zijn slof toen hij bij een corner de bal snoeihard inschoot, maar op een wonderbaarlijke manier kon de keeper de bal keren. De 2-3 werd overigens keurig binnen geschoten door Enes, die dus met twee assists en het doelpunt een belangrijk aandeel in deze overwinning heeft gehad. Thierry had de marge nog groter kunnen laten uitvallen toen hij de bal op een presenteerblaadje kreeg aangeboden van Lars Stokman, maar ook dit schot werd gekeerd. Kloosterhaar probeerde het nog wel maar kon geen vuist meer maken en zo werden drie belangrijke punten gepakt. We staan dan ook op de zevende plek en zijn stevige middenmoter geworden.

Komende week geen competitievoetbal. De week er op tegen Bergentheim. De nummer drie van de ranglijst van dit moment. Als het kan ben ik er bij, maar ik schat de kans daarop niet erg hoog in gelet op het aanvangstijdstip.