ASV’57 wint van Drienerlo in een gezapig potje voetbal 3-1 (2-1)

Scheidsrechter

H.G.L. Marschalk

Accommodatie

Onbekend

Een wedstrijd om des keizers baard voor ASV’57 wel te verstaan. Voor de gasten uit Enschede stond er wel degelijk nog wat op het spel want de studenten van vv Drienerlo vechten nog steeds voor klassebehoud.

Toen de Enschedese ploeg met hun groene stropdassen arriveerden op ons sportpark zagen de koppies er verbeten uit. Natuurlijk kan dat zijn van de wedstrijdspanning, maar het kan ook zo maar zijn geweest dat men flink had uitgepakt op Koningsdag. Overigens hadden sommige selectiespelers van ons die dag ook iets te uitbundig gevierd hoorde ik langs de kant. In ieder geval toen de scheidsrechter van dienst floot voor het begin van de wedstrijd stonden er 22 mannen op de mat die er wat van probeerden te maken.

ASV57 speelden frivool en Drienerlo trok zich op eigen helft terug en probeerde ons met gevaarlijke uitvallen in verlegenheid te brengen. Met de nadruk op probeerde want wel geteld zijn de gasten maar één keer in de buurt van onze Stephan geweest. Nee we hadden een veldoverwicht en kregen ondanks de groen-witte muur toch voldoende kansen om de score te openen. Ze waren echter in de eerste twintig minuten niet aan ons besteed zullen we maar zeggen. Zelfs een penalty mocht niet helpen want Enes, de laatste tijd goed op dreef, schoot de bal te zacht en recht op de keeper af die geen moeite had om de bal te stoppen. Nee pas na dertig minuten was het Lars Stokman die op aangeven van zijn broer de bal keurig binnentikte. Toen leek het snel te gaan, want binnen vijf minuten lag de bal weer via Lars in het Enschedese doel en leek het een leuke middag voor ons te worden. Ik ging er dan ook eens goed voor zitten, maar kwam bedrogen uit. Hoewel we een paar wonderschone kansen kregen gingen ze er niet in en ja dan die ene uitval van de groen-witten over links. Er werd klunzig verdedigd en er werd binnen de zestien aan een shirt getrokken en dan kan een leidsman niet anders dan een penalty te geven hetgeen ook gebeurde. Deze elf meter werd wel onberispelijk binnen geschoten waardoor er een 2-1 ruststand werd bereikt.

Over de tweede vijfenveertig minuten kan ik kort zijn. Een gezapige partij. Drienerlo bleef volharden in hun spel en wij geloofden het allemaal wel. We probeerden wel een opening te vinden, maar met overtuiging ging het niet en toen er logischerwijs allerlei wissels werden toegepast ging het spelpeil er niet op vooruit. Toch kwam de verdiende 3-1 op het scorebord door een echte Thierry goal die met een korte draaibeweging zijn tegenstander het bos in stuurde en daarna bekwaam afrondde, voor mij het enige hoogtepunt van die tweede helft. Die ook nog aan onze kant een oliedomme rode kaart opleverde voor Martijn Schutte, die veel te onbesuisd iets probeerde recht te zetten waarvoor we echt een scheidsrechter binnen het veld hebben lopen en als hij fluit heb je dat gewoon te accepteren. Hierna was het echt over en uit. Drienerlo was machteloos ook tegen tien man en wij geloofden het wel.

Volgende week een weekend vrij en dan thuis tegen RKSV dat ook nog tegen degradatie vecht.