Datum

14 september 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na een goede overwinning op Drienerlo en het debacle tegen AVC Heracles stond afgelopen zaterdag de derde bekerwedstrijd tegen Avereest op het programma. Avereest had de eerste twee wedstrijden gewonnen en stond bovenaan in de poule. Om kans te maken op de volgende ronde was een overwinning noodzakelijk.

We misten Davey Groothedde en Thierry Koorn omdat zij nog aan het genieten zijn van hun vakantie. Daarnaast was Tim van der Laan (licht) geblesseerd. Wat misschien wel mooi om te vermelden is dat de eerste selectie een dusdanige omvang heeft dat we deze zaterdag 4 spelers ritme konden laten op doen in het tweede team. Het tweede team dat overigens voor het tweede seizoen onder leiding staat van Jan Exel en dit jaar is aangevuld met een aantal jeugdspelers. Goede ontwikkelingen dus!

Terug naar Avereest - ASV'57. Bij aankomst op het zonnige sportpak de Balk in Balkbrug viel gelijk de lengte van het gras op. Blijkbaar was men vergeten om te maaien. Iets om rekening mee te houden en wat van invloed op de wedstrijd zou kunnen zijn.

In de basisopstelling een aantal wijzigingen. Brandon, Enes en Jeroen verschenen aan de aftrap i.p.v.  Davey, Tim en Nick Visser. Na een aftastend begin trok ASV’57 snel het initiatief naar zich toe. De onder druk gezette verdediger van Avereest speelde terug op de keeper en zag daarbij de snelle en attente Lars Stokman over het hoofd. Hij onderschepte de bal, hield hem knap binnen en schoot binnen. 0 - 1 ASV’57.

Avereest was even van de leg en binnen de minuut werd men weer gedwongen terug te spelen op de keeper. Mede door het hoge gras bleef de bal iets hangen en was Lars Stokman wederom attent, hij onderschepte de terugspeelbal en omspeelde de keeper en scoorde zijn tweede van de middag. Hierna bleven we de bovenliggende partij en werden nog een paar keer gevaarlijk vanuit de omschakeling. Met iets meer rust in de eindfase van de aanvallen hadden we zomaar uit kunnen lopen naar een hogere score. In de 27e minuut nam Enes weer een goede hoekschop die binnen werd gekopt door Brandon die daarmee de ruststand bepaalde op 0 – 3.

We startte de tweede helft met dezelfde elf. Het wedstrijdbeeld veranderde langzaam. Avereest probeerde meer druk op onze opbouw te leggen en dwong ons meer terug op eigen helft. In het begin hadden we moeite om hier onderuit te spelen en gelukkig voor ons dwong Avereest weinig af. Nadat het druk zetten van Avereest geen doelpunten opleverde kakte de wedstrijd in. Door slordigheden in de passing strandde  potentiele counters vroegtijdig. Gedurende de tweede helft vielen aan onze kant Martijn, Koen en Nick Visser in. We zijn verder niet in problemen gekomen en hebben (eindelijk) de nul gehouden.

Opstelling: Groten Steenwelle; Ardesch, Scheper (76e Dekkers), Martijn, Aouam, B. Stokman, Akpinar, Wassink (70e Schutte), L. Stokman, Schwarte (65e Visser), Schuur

Goals: 14e min 0 – 1 L. Stokman, 15e min 0 – 2 L. Stokman, 27e min Ardesch

Volgende week gaan we eindelijk starten met de competitie. We starten met een uitwedstrijd naar promovendus Bruchterveld. Dan kunnen we zien waar we echt staan. Hopelijk zien we jullie daar!