Datum

21 september 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

BRUCHTERVELD – Na de overwinning op Avereest ging de focus op de start van de competitie. De dag na de derby van het oosten gaat het echte werk eindelijk beginnen! We zagen bij een aantal spelers kleine oogjes waaruit wij konden concluderen dat de overwinning van Heracles hier en daar gevierd moest zijn! Mooie inspiratie voor de start van de competitie!

We arriveerden op sportpark Noppenweide en wat meteen (weer) opviel was de lengte van het gras. Net als vorige week bij Avereest was het gras hoog, eigenlijk te hoog. Niet dat onze mannen zich daar druk om maakten. Zij waren bezig met belangrijkere zaken. We speelden voor het eerst in onze nieuwe licht blauwe uittenue! En eerlijk is eerlijk het team zag er fantastisch uit!  We weten niet of het komt door de overwinning van Heracles of het nieuwe uittenue maar Chanaël was zijn voetbalschoenen vergeten!  Met het gezicht op onweer nam hij plaats op de reservebank en moest toezien hoe Brandon zijn plek in de basis had overgenomen.

Nieuw uittenue ASV'57 1

(Nieuw uittenue ASV'57 1)

Klokslag half drie floot scheidsrechter Beldman voor de aftrap. ASV’57 nam gelijk het initiatief en waren in het eerste kwartier de bovenliggende partij. Er waren mogelijkheden voor Nick Schuur en Bjorn Stokman maar gescoord werd er niet. Na een minuut of vijftien kakte de wedstrijd een beetje in. ASV’57 werd slordig in balbezit en Bruchterveld probeerde steeds meer in de duels te komen en via counters gevaarlijk te worden. Dit resulteerde in een schitterend doelpunt van Bruchterveld. Gelukkig voor ons deed hij dat vanuit buitenspel en dus geen doelpunt. Een lange bal achter onze verdediging dwong Stephan buiten het strafschopgebied te komen en in het duel kreeg hij de bal tegen zijn hand. De scheidsrechter floot en iedereen met een ASV’57 hart hield zijn adem in. Gelukkig gaf de goed leidende Beldman slechts een gele kaart. Na een half uur werd Nick Schuur na een goede combinatie de diepte ingestuurd en leverde hij een voorzet op maat af die door Lars Stokman werd binnen geschoten. 0-1 ASV57! Vijf minuten later kwam een voorzet van links bij Tim, hij verwerkte de bal en legde klaar voor de inlopende Jeroen die beheerst binnenschoot. 0-2! Bruchterveld was van slag en had de organisatie niet op orde. Vlak voor rust wisten wij te profiteren van de chaos en scoorde Tim dit keer zelf waardoor we met een 0-3 stand de kleedkamer konden opzoeken.

Met zo’n tussenstand moet je lekker de kleedkamer uitkomen zou je zeggen. We kwamen bedrogen uit. Helaas zoals al vaker voorgekomen zagen we een compleet ander spelbeeld. ASV’57 liet zich terug drukken en kwam op eigen helft te spelen.  Dit resulteerde tien minuten na rust in een doelpunt voor Bruchterveld. Zij namen het initiatief over en ASV’57 had het voetballend gezien moeilijk. Gelukkig kon Bruchterveld weinig met het overwicht en wist geen kansen meer af te dwingen. Tijdrekken door blessures te faken zat er niet in. Scheidsrechter Beldman sprak elke speler die op de grond bleef zitten even toe waarna er snel weer verder gespeeld kon worden. De verzorgers hadden een rustige middag en hoefden maar zeldzaam het veld te betreden. In het laatste deel van de wedstrijd ging Bruchterveld opportunistischer spelen. Hierdoor werden de ruimtes op het veld groot. De inmiddels ingevallen Nick Visser en Thierry Koorn wisten hier wel raad mee.  Een minuut voor tijd scoorde Nick Visser na een combinatie met Thierry via een tegenstander de 1-4. Wedstrijd beslist! En alsof het niet genoeg was leek Bjorn na een steekpass van Thierry te gaan scoren ware het niet dat broertje Lars koos voor zekerheid en de bal van dichtbij tegen de touwen schoot. Eindstand 1-5!

Voetballend gezien misschien niet de beste wedstrijd van ASV’57 maar we zijn voor het eerst in jaren wel winnend begonnen aan de competitie en dat is natuurlijk lekker!

Volgende week zaterdag belooft een mooie dag te worden voor ASV’57. Een grootse presentatie van de nieuwe hoofd- & shirtsponsor, presentatie van de nieuwe clubkleding, sfeeracties en onze tweede competitiewedstrijd tegen OZC. Maikel Dokter zal na de wedstrijd zorgen voor een groot feest in de kantine. Wij hopen op uw steun want een feestje met drie punten op zak is altijd leuker!!

Opstelling: Groten Steenwelle: Ardesch, Scheper, Martijn, Aouam, van der Laan, B. Stokman, Akpinar (80e Wassink), Schuur (67e Visser), Schwarte (74e Koorn), L. Stokman